Alla inlägg under januari 2014

Av Emmy Hedman - 14 januari 2014 12:46

Varför lchf?
Jag har testat massa olika "dieter". Viktväktarna, gi metoden..
Gick ner i vikt med alla men jag gick upp igen. Det var inte ett sätt jag ville äta på resten av mitt liv. Så nu när jag insåg att jag bara ökade och ökade i vikt och hade ont i lederna framför allt i händer och fötter. Läkarna ville göra ett test om jag gladde rematism. Men få tipsade min svägerska mig om att sluta äta glute. Gluten kan var inflamatorisk. Så jag testade och många mina recept hittade jag på lchf bloggar. Och jag började läsa. Dom hade ku gått ner massor i vikt och åt mat som jag skulle kunna att leva med! Jag testade lite halv hjärtat och gick ner nästan 3 kilo på en vecka. Sen kom jag av mig men slutade aldrig läsa bloggarna. Så nu har jag bestämt mig. Lchf ska bli min väg till viktminskning och jag hoppas att några vill följa med på min resa och att jag kan insperera någon annan!

Av Emmy Hedman - 13 januari 2014 21:35

Var riktigt segt att komma upp i morse, vi låg och kollade på Orange is the new black! Så himla bra. Vi han inte med alla så vi har ett kvar nu ikväll.

Hade en hungrig kväll igår. Kvällarna har varit min jobbigaste tid. Kunde äta hela kvällarna, smörgåsar, kolla om det inte fanns något lördags godis kvar. Och om jag var själv hemma på kvällen då kunde jag äta hela tien och allt som fanns. Jag har nog alltid varit en smyg ätare.....
Men ändå så tänker jag inte mig själv som tjock åååå ja jag är tjock! Jag har svårt att tro att jag verkligen är så stor som jag ser ut i spegeln!

Men nu gör jag något åt saken?!

Hade bröd kvar så i morse han jag faktiskt fåni mig frukost hemma.

Det gick snabbt till förskolan idag vi tog snowracern. Jag jobbar som vårdbiträde i hemtjänsten. Har bara kunder i samma område som vi bor. Det känns bra att vara nära barnen och slippa pendla så det tar bara 5 min att gå från förskolan!

Stannade ute en stund efter hämtning och åkte lite pulka, eller det var lilltösen som åkte jag stig bara och njöt av snön och kylan!

Det blev falukorv, stektägg och blomkålsmos. Så enkelt men ack så gott!

Sen blev det en härlig promiss med underbara grannen:-)
Vi gick åt andra hållet, jag vet helt galet..haha
Blev längre backar så jag tror att det är en bra rumpsväng.

Älskar snö!

Gick även förbi en god vän som hade hittad lite lchf klubbs rea!
Så nu ska det vakas lite vörtbröd och titta på sista Organge is the new black!
Puss och kram

Av Emmy Hedman - 12 januari 2014 19:48

Idag har vi kastat ut julen! Men innan blev det en sen frukost. Tjejerna är riktiga sömntuter . Klockan nio blev vi väkta men kunde ligga dra mig en stund.
Idag så testade jag ett bröd recept från Jillsmat! Hade inge mandelmjöl så jag tog hasselnötsmjöl. Super gott hade lite av scones känsla.

Sen tog jag och min underbara granne en härlig lång PW det blev 3,8 km. Men det är tung, mina ben känns helt stumma. Har inte gått något sen i nov plus att jag har en helt annan hållning sen kiropraktorn har mjukat upp mig lite! Men jag måste bygga upp rätt muskler så jag får en bättre hållning. Men jag höll på att dra av en massa muskler i axeln och armen när jag föll så jag får ta det lite lugnt. Så vi försöker gå varje dag! Underbart med bra grannar.
Vi har känt varandra ett tag och hjälps åt med barnvakt, äter middagar ihop ibland och låter barnen springa i mellan hur dom vill!
Dom har två pojkar och vi två tjejer men dom leker riktigt bra ihop!

Lilltösen kom hem och var nöjd. Nu ska jag bara få henne att städa sitt rum! Det ser ut som en atombomb har explodera där inne men jag är rätt stökig själv så jag skyndande att röja upp i vårt sovrum då kan hon inte säga att jag också har det stökigt?! Det är ett av mina nyårs löften. Sluta att vara så stökig. Vi får se hur det går!

Nu är middagen intagen och jag är mätt och glad!
Det blev ingen lunch då jag åt så sen frukost. Tog bara en kaffe med grädde något jag sa att jag aldrig skulle göra. Hälla i sig grädde kan ju inte vara bra i längden tänker jag....men jag höll mig mätt fram till middagen?.

Idag blev det lax i ugn med limesås och lite räkor! Så super gott! Barnen gillar lax men bara när man köper färsk lax inte dom där förpackningarna med 4st bitar. Barnen känner skillnaden på en gång. Vi är inga fisk ätare men vi har blivit bättre.

Vi har gjort iskulor också, jag har beställt dom från AliExpress en rolig sida. Billiga saker från Kina. Har beställt en del klockor ock väskor där ifrån. Jag har svårt att betala massa väskor då jag vill ha många. Så nu kan jag köpa många och billiga. Vi får se hur kvalitén är!

Nu ska vi få ungarna i säng så vi kan se färdigt på Orange is the new black!


Puss och kram

Av Emmy Hedman - 12 januari 2014 11:27

Ännu en vit fin vinter dag! Idag ska lilla tösen på teater med mormor, hon är en riktig teater slugerska min mamma och det är så underbart att hon går med barnbarnen också! Både stor och lilla tösen går ganska ofta med henne!

Var helt slut igår kväll efter pulka dragningar och snölek. Jag har lite problem med kroppen efter ett fall den 2dec! Fick remiss till kiropraktorn där det drog och knäcktes... Där insåg han också att jag är stel som fan i alla muskler! Mitt bäcken är helt orörligt! Så nu är det bara att köra sjukgymnastik och promenera! Detta har nog mycket med min övervikt också. Så mitt beslut att göra något åt den är nog bra. Varför det just blev lchf tror jag beror på att man får äta och inte behöver räkna. Det passar mig.
Men problemet är att jag älskar söta saker speciellt godis!!! Så igår när tjejerna mumsade påsitt godis smög suget på. Men min vilja är stark vilket den inte alltid har varit!
Bloggade in på www.bakasockerfritt.se hon är min räddning många gånger!

Det blev söta choklad muffins med choklad sås spm jag hittade på själv! Såsen blev inge bra men muffinsen blev super!!!


Glömde nämna middan! Min favvo! Älskar kött och bea, och det är ju helt ok med lchf.

Så enkelt och så himla gott.

Jag och sambon började kolla på Orange is the new black!
En serie som vi hört mycket om och tänkte testa. Var super bra så det blev lite många delar. Kom inte i säng fören kl 3?!

Nej nu ska lilltös i väg!
Puss och kram

Av Emmy Hedman - 11 januari 2014 15:51

Det tog ett tag att komma ut! Måste hitta alla hjälmar, vantar, mössor och pulkor.
Sen skulle jag ta på mig min överdragsbyxor .... Blev snabbt påmind om att jag faktisk har ökat i omfång sen förra året! Har inte fattat det. Tycker själv att jag ser lika dan ut som för några år sen. Jag ser mig inte som tjock. Så jag blir lika ledsen varje gång jag tar på mig något som passade för ett eller två årsen.

Men vi hade en super dag! Mötte upp några vänner som bjöd på korv lunch!
Det blev ett helt gäng! Min stora tjej har haft en kompis över så hon var också med. Vi var 8 barn och 4 vuxna så det blev några korvar;-)

Nu är vi hemma och myser i soffan med film och lite gott till!
Tjejerna fick choklad och mini marshmallows. Själv tog jag grönt te!
Hörs igen !
Puss och kram

Av Emmy Hedman - 11 januari 2014 11:33

I morse komma en super glad lite tjej in skuttande!
Mamma det är snö, jätte mycket tom med på grenarna!
Så ska vi ut och leka i snön????!
Jag älskar vinter när det är snö!

Helg frukost är det bästa jag vet, då dukar jag fram allas favoriter! Det ska finnas mycket på bordet!
Själv så äter jag Turkisk yoghurt med vaniljpulver och nötter, en frukostfralla.
När jag skulle börja med Lchf så hittade jag en blogg som heter www.56kilo.se. Där finns massa recept och inspiration. Åse som har bloggen har massa erfarenhet. Hon har skrivit böcker, varit med i massa tinningar och håller föreläsningar. Det är där jag nästan hittar alla mina recept!

Jag är nig en riktig blogg svamp! Älskar att läsa bloggar, hoppas att jag också kan inspirera någon!

Nej nu måste vi ut!!!
Puss och kram!

Snön nu kommer vi!

Av Emmy Hedman - 10 januari 2014 21:56

Hej!
Kanske faktiskt ska blogga om jag har en blogg?.
I oktober förra året så började jag läsa lite om lchf, jag var mycket skeptisk. Kan inte vara bra i långa loppet att hälla insug fett. Men jag började testa lite. Första veckan gick jag ner 1,5 kg:-)
Men sen kom influensa på influensa, vi var nog sjuka hel okt och halva nov. Sen kom julen med pepparkakor och julmust!
Men nu har jag bestämt mig att testa på riktigt! Ska börja med ett år. Men kommet nog inte kunna dricka kaffe med kokosfett och grädde till frukost!
Men jag älskar mat och vill äta. Har testat Viktväktarna och gick ner men mådde inge bra. Räkna points är inte min grej.
Så det här kan vara min grej.
Hoppas det kommer bli många minus framöver!
Puss och kram!

Min lunch idag på Garden Sollentuna centrum! Så gott!

Ovido - Quiz & Flashcards