Direktlänk till inlägg 1 januari 2016
Emmys moule marinière
Middag till 4 eller förrätt till 8 st
2 st nät blåmusslor
2 msk olja
3 st schalottenlök
3 st klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1 knippe timjan
4 dl torrt vittvin
1 krd cayennepeppar
4 dl grädde
Peppar
Salt
Fin hacka löken, vitlöken och persiljan.
Värm oljan i en stor vid kastrull.
Lägg i löken och vitlöken. Den får inte bli brun så ha inte för varmt. Lägg i persiljan och häll i vinet. Låt det puttra i någon minut lägg sen ner musslorna.(tvätta alltid musslorna) Låt dom koka under lock i 5 min. Ta sen upp musslorna och häll i grädden och salt, peppar och cayennepeppar.
Låt koka ner i ca 10 min.
Lägg i musslorna. Värm i 1 min servera i djuptallrik. Gärna med nybakt baguett.
Drick cava eller ett torrt vitvin.
Smaklig spis
Tycker inte att bloggplatsen uppfyller mina önska mål och flera gånger mailat för att få hjälp men inget svar så nu byter jag bloggplats. www.emmyhedman.wordpress.com ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|