Direktlänk till inlägg 15 februari 2015
200 g smör
200 g mörk choklad
4 dl socker
4 st ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Tillagning: 30 min + 20 min i ugnen
1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig.
2. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
3. Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Tycker inte att bloggplatsen uppfyller mina önska mål och flera gånger mailat för att få hjälp men inget svar så nu byter jag bloggplats. www.emmyhedman.wordpress.com ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | ||||
|