Direktlänk till inlägg 2 mars 2015

Spaghetti alle vongole

Av Emmy Hedman - 2 mars 2015 17:26

500g spaghetti
1 kg vongolemusslor
1 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1.5 dl vatten

TOMATSÅS:

6-8 körsbärstomater
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st chili, torkad
0.5 dl hackad persilja
3 msk persilja för att strö över portionerna


Borsta och skölj musslorna rena under rinnande kallt vatten.
Täck botten av en kastrull med olivolja och vatten.
Tillsätt vitlök och låt vattnet koka upp.
Lägg försiktigt i musslorna. Sjud på svag värme under lock tills musslorna öppnar sig, ca 5 min.
Ta musslorna ur kastrullen med en hålslev. Kasta musslor som inte öppnat sig.
Sila av och spar spadet.
Ta musslorna ur sitt skal men spara några, för att toppa portionerna med vid servering. Ställ åt sidan.
Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, skär dem i små bitar.
Värm olivolja i en kastrull/stor stekpanna, lägg i vitlök och den hela chilin. Låt fräsa tills vitlöken börjar ta färg.
Ta upp chilin och kasta den (om man önskar en hetare sås kan chilin koka med tomatsåsen i ytterligare några minuter).
Tillsätt tomatbitarna och lite av musselspadet och låt koka på medelhög värme i 10 minuter. Späd kontinuerligt med musselspad, men låt inte såsen bli för tunn.
Lägg ner musslorna och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Ta upp vitlöken som kastas.
Lägg på ett lock och ställ åt sidan.
Koka under tiden pastan i saltat vatten tills ett par minuter återstår av koktiden. Låt den rinna av.
Häll pastan i kastrullen/stekpannan med tomatsås och musslor. Låt spaghettin koka i såsen i någon minut, tills den är ?al dente?.
Blanda noga, smaka av och salta eventuellt. Det är viktigt med rätt sälta på den här maträtten.
Lägg upp pastan på fat och toppa med musslor i skal. Strö över lite persilja.


Receptet är från Prima Paolo

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmy Hedman - 13 januari 2016 09:38

Tycker inte att bloggplatsen uppfyller mina önska mål och flera gånger mailat för att få hjälp men inget svar så nu byter jag bloggplats. www.emmyhedman.wordpress.com ...

Av Emmy Hedman - 11 januari 2016 22:01


    Barnens favvo   Fläskfärslimpa med persilja och citronså Ingredienser 600 g potatis  2 morötter 2 vitlöksklyftor  1 msk olja  salt och peppar Färslimpa 1 dl vatten  1/2 dl ströbröd  1 msk persilja 500 g fläskfärs  1/...

Av Emmy Hedman - 11 januari 2016 16:30


Så då har har jag jobbat min första arbetsdag sen den 23 dec. Var faktiskt rätt skönt. Men Linn har flera nätter kommit in och legat och snurrat i våran säng. Jag är inte van att ha barn i sängen så sover sjukt dåligt. Plus att jag har haft världens ...

Av Emmy Hedman - 5 januari 2016 21:31


2 dl mjöl 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 1 msk bakpulver 1 ägg 2 msk socker 2 dl mjölk 2 msk smält smör Blanda alla torra ingredienser. Gör en grop häll sen ner allt annat och börja blanda. Rör ihop till en jämn smet. Stek på medel värme. ...

Av Emmy Hedman - 5 januari 2016 21:27

Idag var en dag i min smak. Startade dagen med american pancakes. Hade ställt kl på 9 men ändå satte vi inte oss och åt förrän kvart i elva. Helt galet fattar inte hur allt kan ta sån tid. Kan folk inte bara gå upp men nä.. Vi kom upp sen skul...

Presentation


Min underbara röriga vardag!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards